Πως θα κόψω το κάπνισμα

ΠΩς ΘΑ ΚΟΨΩ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ

Πολλόι άνθρωποι αναρωτιούνται ” Πώς θα κόψω το κάπνισμα ” ;Είναι δύσκολο να ξεπεραστούν οι κίνδυνοι του καπνίσματος. Σχεδόν 500.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από ασθένειες που σχετίζονται με τον καπνό στις ΗΠΑ. Κατά την επόμενη δεκαετία, εκτιμάται ότι περίπου οκτώ εκατομμύρια άνθρωποι θα πεθάνουν πρόωρα παγκοσμίως λόγω χρήσης προιόντων καπνού. Ο κατάλογος των ασθενειών και των συνθηκών που σχετίζονται με το τσιγάρο είναι μεγάλος και συνεχώς αυξάνομενος.

Περιλαμβάνει:

  • Kαρδιαγγειακές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένης της καρδιακής προσβολής και του εγκεφαλικού επεισοδίου.
  • Eμφύσημα, βρογχίτιδα και άσθμα.
  • Καρκίνο του πνεύμονα και άλλους τύπους καρκίνου
  • Φθορά των δοντιών
  • Διάβρωση του δέρματος
  • Μείωση του βάρους στα νεογνά.
  • Διαβήτης
  • Βλάβη των ματιών (συμπεριλαμβανομένου του καταρράκτη και του εκφυλισμού της ωχράς κηλίδας).

Και υπάρχουν και άλλες πολλές ασθένεις συσχετισμένες με το τσιγάρο. Το θέμα είναι, ότι αν καπνίζετε, θα πρέπει να προσπαθήσετε σκληρά για να το κόψετε. Και αν δεν καπνίζετε, μην ξεκινήσετε!

ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΩ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ

Ενώ οι κίνδυνοι του καπνίσματος είναι σαφείς, ο καλύτερος τρόπος να το κόψεις δεν είναι. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει κανένας καλύτερος τρόπος. Και οι περισσότεροι άνθρωποι που κατάφεραν να το κόψουν έχουν προσπαθήσει αρκετές φορές για να το πετύχουν.

Τι γίνεται όμως με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα;

Οι χρήστες ηλεκτρονικών τσιγάρων εισπνέουν ένα αεροζόλ που δημιουργείται από την θέρμανση νικοτίνης, αρωμάτων, προπυλενογλυκόλης και Γλυκερίνης. Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι κατα 95% πιο ασφαλής από το κάπνισμα συμβατικών τσιγάρων σύμφωνα με το υπουργείο υγείας της αγγλίας.

Μπορεί να σας βοηθήσει το ηλεκτρονικό τσιγάρο να κόψετε το κάπνισμα ;

Μια νέα μελέτη συγκρίνει το άτμισμα με άλλες κοινές μεθόδους πρόσληψης νικοτίνης . Τα συμπεράσματα υποστηρίζουν την ιδέα ότι το άτμισμα μπορεί να βοηθήσει ορισμένους καπνιστές.

Οι ερευνητές στρατολόγησαν σχεδόν 900 άτομα που ήθελαν να σταματήσουν το κάπνισμα και έδωσαν τυχαία στους μισούς ηλεκτρονικά τσιγάρα και στους αλλους μισους άλλα προιοντα πρόσληψης νικοτίνης (όπως οι τσίχλες νικοτίνης). Όλοι οι συμμετέχοντες στη μελέτη έλαβαν εβδομαδιαία ατομική συμβουλευτική θεραπεία για τέσσερις εβδομάδες.

Τα αποτελέσματα;

Στους χρήστες ηλεκτρονικού τσιγάρου, το 18% είχε σταματήσει το κάπνισμα, ενώ στους χρήστες των άλλων υποκατάστατων το 10% κατάφεραν να κόψουν με επιτυχία το κάπνισμα.
Οι αναφορές για παραγωγή βήχα και φλέγματος μειώθηκαν περισσότερο στην ομάδα των ηλεκτρονικών τσιγάρων.

Μπορείτε πραγματικά να σταματήσετε το κάπνισμα με το ηλεκτρονικό τσιγάρο;

Η διακοπή του καπνίσματος με το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι πραγματικά εύκολη και είναι κυριολεκτικά μια διαδικασία απογαλακτισμού από τον εθισμό της νικοτίνης, καταπολεμώντας ταυτόχρονα τον φυσικό εθισμό αλλά και την συνήθεια.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΩ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ

Τι είναι το ηλεκτρονικό τσιγάρο

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΔΙΑΚΟΨΩ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ

ΠΩς ΘΑΚΟΨΩ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ

Μετά από 1 ημέρα

Μόλις 1 ημέρα μετά την διακοπή του καπνίσματος, ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής αρχίζει να μειώνεται.

Το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης στεφανιαίας νόσου με τη μείωση της καλής χοληστερόλης, γεγονός που καθιστά την σωματική άσκηση σας πιο δύσκολη. Το κάπνισμα αυξάνει επίσης την αρτηριακή πίεση και αυξάνει τους θρόμβους στο αίμα, αυξάνοντας τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.

Σε μόλις 1 ημέρα μετά την διακοπή του καπνίσματος, η αρτηριακή πίεση ενός ατόμου αρχίζει να μειώνεται μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων από την υψηλή πίεση αίματος που προκαλείται από το κάπνισμα. Σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα, τα επίπεδα οξυγόνου ενός ατόμου θα έχουν αυξηθεί, καθιστώντας ευκολότερη τη σωματική άσκηση.Πως θα κόψω το κάπνισμα;

Μετά από 2 ημέρες

Το κάπνισμα βλάπτει τις νευρικές απολήξεις που είναι υπεύθυνες για τις αισθήσεις της οσμής και της γεύσης. Σε μόλις 2 ημέρες μετά την διακοπή, παρατηρείται αυξημένη αίσθηση οσμής και πιο ζωντανές γεύσεις, καθώς αυτά τα νεύρα θεραπεύονται.

Μετά από 1 μήνα

Σε μόλις 1 μήνα, η λειτουργία των πνευμόνων ενός ατόμου αρχίζει να βελτιώνεται. Καθώς οι πνεύμονες θεραπεύονται και βελτιώνεται η ικανότητα των πνευμόνων, οι πρώην καπνιστές μπορεί να παρατηρούν μικρότερο βήχα και δύσπνοια. Οι πρώην καπνιστές μπορεί να παρατηρήσουν αύξηση της αντοχής τους στις σωματικές ασκήσεις οπως το τρέξιμο και το άλμα.

Μετά από 1-3 μήνες

Για τους επόμενους μήνες μετά την διακοπη, η κυκλοφορία συνεχίζει να βελτιώνεται.

Μετά από 9 μήνες

Εννέα μήνες μετά την εγκατάλειψη, οι πνεύμονες έχουν θεραπευτεί σημαντικά. Οι ευαίσθητες, τριχοειδείς δομές μέσα στους πνεύμονες που είναι γνωστές ως βλεφαρίδες έχουν θεραπευτεί. Αυτές οι δομές βοηθούν στην απομάκρυνση της βλέννας από τους πνεύμονες και βοηθούν στην καταπολέμηση λοιμώξεων.Γύρω από αυτό το διάστημα, πολλοί πρώην καπνιστές παρατηρούν μια μείωση στη συχνότητα μολύνσεων των πνευμόνωντους, επειδή οι θεραπευμένες βλεφαρίδες μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους πιο εύκολα.

Μετά από 1 χρόνο

Ο κίνδυνος καρδιακών παθήσεων θα μειωθεί κατά το ήμισυ μετά την διακοπή του καπνίσματος για 1 χρόνο .
Ένα χρόνο μετά την διακοπή του καπνίσματος, ο κίνδυνος ενός ατόμου για στεφανιαία νόσο μειώνεται κατά το ήμισυ. Αυτός ο κίνδυνος θα συνεχίσει να μειώνεται .

Μετά από 5 χρόνια

Τα τσιγάρα περιέχουν πολλές γνωστές τοξίνες που προκαλούν στενότητα των αρτηριών και των αιμοφόρων αγγείων. Αυτές οι ίδιες τοξίνες αυξάνουν επίσης την πιθανότητα εμφάνισης θρόμβων αίματος.

Μετά από 5 χρόνια χωρίς το κάπνισμα, το σώμα έχει θεραπευθεί αρκετά ώστε οι αρτηρίες και τα αιμοφόρα αγγεία να αρχίσουν να έρχονται στα κανονικά τους επίπεδα. Αυτό σημαίνει ότι το αίμα είναι λιγότερο πιθανό να πήξει, μειώνοντας τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.

Μετά από 10 χρόνια

Μετά από 10 χρόνια, οι πιθανότητες ενός ατόμου να αναπτύξει καρκίνο του πνεύμονα και να πεθάνει από αυτό είναι κατά προσέγγιση μειωμένες κατά το ήμισυ σε σύγκριση με κάποιον που συνεχίζει να καπνίζει. Η πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου στο στόμα, στο λαιμό ή στο πάγκρεας έχει μειωθεί σημαντικά.

Μετά από 15 χρόνια

Μετά από 15 χρόνια διακοπής του καπνίσματος, η πιθανότητα εμφάνισης στεφανιαίας νόσου είναι ισοδύναμη με μη καπνιστή. Ομοίως, ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του παγκρέατος μειώθηκε στο ίδιο επίπεδο με τον μη καπνιστή.

Μετά από 20 χρόνια

Μετά από 20 χρόνια, ο κίνδυνος θανάτου από αιτίες που σχετίζονται με το κάπνισμα, συμπεριλαμβανομένης τόσο της πνευμονικής νόσου όσο και του καρκίνου, πέφτει στο επίπεδο ενός ατόμου που δεν έχει καπνίσει ποτέ στη ζωή του. Επίσης, ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του παγκρέατος μειώθηκε στα επίπεδα ενώς μή καπνιστή.

ΠΩΣ ΘΑ ΚΟΨΩ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ;

ΟΔΗΓΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΣΙΓΑΡΟΥ

ηλεκτρονικο τσιγαρο

Ηλεκτρονικο τσιγαρο – Η ιστορία και η προέλευση του

Ηλεκτρονικο τσιγαρο – Ρωτήστε τους περισσότερους ατμιστές σχετικά με την ιστορία των ηλεκτρονικών τσιγάρων και
θα σας πουν ότι ξεκίνησε στην Κίνα, δέκα χρόνια πριν. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν .Ό πως και οι περισσότεροι άνδρες στην Κίνα, ο Hon Lik ήταν καπνιστής. Κάπνιζε από δύο ή τρία πακέτα την ημέρα, αλλά ήξερε ότι μια μέρα, το τσιγάρο θα μπορούσε να τον σκοτώσει.

Περισσότερα >>

Πως διαλέγω υγρό αναπλήρωσης ;

Το υγρό αναπλήρωσης είναι το πιο σημαντικό κομμάτι στον αγώνα που κάνουμε να αποκοπούμε από
το τσιγάρο.Είναι αυτό που μας προσφέρει την απόλαυση και θα πρέπει να επιλέγεται σωστά και
να αφιερώνουμε το κατάλληλο χρόνο στη δοκιμή του πριν το αγοράσουμε.

Περισσότερα >>
Ο Δρ.Φαρσάλινος εκθέτει τα σφάλματα στις μελέτες της φορμαλδεΰδης .

Επιλογή νικοτίνης

Η επιλογή του σωστού ποσοστού νικοτίνης στο ηλεκτρονικό τσιγάρο
θα εξασφαλίσει μια εύκολη και ευχάριστη μετάβαση από το
κανονικο τσιγάρο στο ηλεκτρονικό.Ο οργανισμός μας πρέπει
να συνεχίσει να λαμβάνει το ίδιο ποσοστό νικοτίνης στο
ηλεκτρονικό τσιγάρο με αυτό που έπαιρνε από το κανονικό τσιγάρο.

Περισσότερα >>

Πώς να αποθηκεύσετε το υγρό αναπλήρωσης σας και να διατηρήσετε την γεύση.

Παρά την χημική τους σύσταση , τα υγρά αναπλήρωσης φθείρονται εξίσου το ίδιο με πολλά διατροφικά προιόντα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποθηκεύονται σωστά. Τα υγρά αναπλήρωσης έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής αλλά αν δεν αποθηκευτούν σωστά μπορεί να “χαλάσουν” και να καταστρέψουν την ατμιστική σας εμπειρία.

Περισσότερα >>
E liquid recipes
Ο Δρ.Φαρσάλινος εκθέτει τα σφάλματα στις μελέτες της φορμαλδεΰδης .

6 Τips για να μην καίγεται η αντίσταση στο ηλεκτρονικό τσιγάρο

Αν δεν γνωρίζετε πως είναι η γεύση της καμένης αντισταση ηλεκτρονικου τσιγαρου μάλλον είστε οι τυχεροί της υπόθεσης και καλό θα ήταν να μην μάθετε και ποτέ, Η αίσθηση του καμένου στο στόμα μας είναι σίγουρα ότι χειρότερο μπορεί να μας συμβεί στο ηλεκτρονικό τσιγάρο . Το μόνο σίγουρο για έναν νεοείσερχόμενο στο χώρο είναι άτι μπορεί να λειτουργήσει ανασταλτικά και να μας κάνει να επιστρέψουμε πίσω στο τσιγάρο.Πως θα κόψω το κάπνισμα;

Περισσότερα >>