Εκμάθηση: Οδηγός για τους διαφορετικούς τύπους ατμοποιητών

ΑτμοποιητέςΕργοστασιακοι – Επισκευάσιμοι

Ποιος τύπος ατμοποιητή είναι κατάλληλος για εσάς;

Σήμερα υπάρχει μια διαρκώς αυξανόμενη ποικιλία διαφορετικών τύπων ατμοποιητών στη διάθεση σας. Αυτή η ευρεία επιλογή επιτρέπει μεγαλύτερη προσαρμογή της ατομικής σας εμπειρίας. Δεδομένου ότι κάθε ατμοποιητής είναι διαφορετικός , θα πρέπει να λάβετε υπόψη τα διάφορα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του καθενός για να αποφασίσετε ποια είναι η σωστή επιλογή για εσάς. Ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα που κάποιος πρέπει να αναρωτηθεί πριν επιλέξει έναν νέο ατμοποιητή είναι αν προτιμάτε έναν ατμοποιητή που είναι επισκευάσιμος ή έναν που χρησιμοποιεί ανταλλακτικά πηνία ή αντιστάσεις. Εδώ θα προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του καθενός ώστε να μπορείτε να επιλέξετε τον ατμοποιητή που είναι κατάλληλος για εσάς.

Ατμοποιητής μιας χρήσης

Οι ατμοποιητές μίας χρήσης όπως το ΕLeaf I Care είναι συνήθως ό, τι οι περισσότεροι νέοι χρήστες χρειάζονται. Συνήθως συμπεριλαμβάνονται με τα περισσότερα κιτ εκκίνησης, αυτοί οι τύποι ατμοποιητών είναι συνήθως φθηνοί και ευρέως διαθέσιμοι. Οι πιο συγκεκριμένοι ατμοποιητές χρησιμοποιούνται μέχρι να είναι δύσκολο να τραβήξετε τζούρα η μέχρι να αρχίσουν να γουργουρίζουν και να φέρνουν αλλοιωμένη γεύση σηματοδοτώντας ότι είναι καιρός να αντικαταστήσουμε ολόκληρο τον ατμοποιητή. Αυτοί οι ατμοποιητές είναι φθηνοί, καθιστώντας την αντικατάσταση τους εύκολη και γρήγορη. Δεδομένου ότι ολόκληρος ο ατμοποιητής αντικαθίσταται κάθε φορά για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι συχνά πιο δαπανηρός από τους ατμοποιητές που χρησιμοποιούν ανταλλακτικές αντιστάσεις. Δεδομένου ότι αυτοί οι ατμοποιητές προορίζονται για συχνή αντικατάσταση, συχνά δεν διαθέτουν χαρακτηριστικά που βρίσκονται συνήθως στους ατμοποιητές με ανταλλακτικές αντιστάσεις, καθιστώντας συχνά δύσκολη την αλλαγή των γεύσεων. Επίσης μειωνεκτούν σε γεύση και παραγωγή ατμού. Παρόλο που δεν είναι για όλους, αυτοί οι ατμοποιητές είναι ιδανικοί για κάποιον που ξεκινάει τώρα το άτμισμα.

Ατμοποιητες

Ατμοποιητές με ανταλλακτικές κεφαλές

Οι ατμοποιητές με ανταλλακτικές κεφαλές ( αντιστάσεις) όπως ο  Nautilus 2S είναι αναμφισβήτητα οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενοι ατμοποιητές σήμερα. Αυτοί οι ατμοποιητές χρησιμοποιούν γενικά ανταλλακτικές κεφαλές οι οποίες στις περισσότερες περιπτώσεις βιδώνονται και ξεβιδώνονται από τη συσκευή για εύκολη αντικατάσταση. Αν και αυτός ο τύπος ατμοποιητή συνήθως κοστίζει περισσότερο από τους αντίστοιχους μίας χρήσης, συνήθως διαθέτουν και αρκετά χαρακτηριστικά που δεν βρίσκονται στα λιγότερο ακριβά ξαδέρφια τους. Χαρακτηριστικά όπως έλεγχος ροής αέρα και πυρέξ δεξαμενές έχουν ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη παραγωγή γεύσης και ατμού. Αυτοί οι ατομοποιητές μπορούν επίσης εύκολα να ξεπλυθούν για να αλλαχτεί η γεύση. Το κόστος των κεφαλών αντικατάστασης με την πάροδο του χρόνου σίγουρα θα σας εξοικονομήσει χρήματα σε σύγκριση με τους αντίστοιχους μίας χρήσης. Ωστόσο, αν ψάχνετε για μια πιο ευπροσάρμοστη εμπειρία, ίσως θελήσετε να σκεφτείτε τους επισκευάσιμους ατμοποιητές.

Ατμοποιητες

Επισκευάσιμοι ατμοποιητές

Οι Επισκευάσιμοι ατμοποιητές όπως ο Hastur Mini προσφέρουν μια πιο προσαρμόσιμη εμπειρία. Αυτοί οι ατμοποιητές είναι επίσης ικανοί για μεγαλύτερη παραγωγή ατμού και γεύσης. Αν και το αρχικό κόστος για αυτό τον τύπο ατμοποιητή είναι συχνά υψηλότερο από τους άλλους τύπους , για μακροπρόθεσμα είναι πιο οικονομικοί. Η ανακατασκευή των αντιστάσεων έχει καμπύλη μάθησης και μερικοί άνθρωποι μπορεί να τα βρουν δύσκολα στην αρχή. Η ανακατασκευή των αντιστάσεων συχνά θεωρείται ότι είναι για πιο προχωρημένους χρήστες, αλλά στην πραγματικότητα οι περισσότεροι Επισκευάσιμοι ατμοποιητές είναι σχετικά εύκολοι στη χρήση. Με λίγη φροντίδα, γνώση και λίγη πρακτική, πολλοί άνθρωποι τους βρίσκουν απλούς στη χρήση και εύκολο να ξαναφτιάξουν τις αντιστάσεις. Διαφορετικά υλικά στα σύρματα, διαφορετικά μεγέθη πηνίων, διαφορετική διάμετρος σύρματος η διαφορετικά βαμβάκια συνθέτουν μια ευρεία γκάμα διαφορετικών αντιστάσεων και απόδοσης στους επισκευάσιμους ατμοποιητές.
Δείτε τον οδηγό μας για τα σύρματα εδώ. Αυτή η προσαρμοστικότητα έρχεται να βεβαίωση ότι οι περισσότεροι από εμάς που ξεκινήσαμε να επισκευάζουμε τις αντιστάσεις μας δεν κοιτάμε ποτέ πίσω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.