Μπαταρίες ηλεκτρονικού τσιγάρου

 

Οι μπαταρίες ηλεκτρονικού τσιγάρου δεν είναι σαν τις μπαταρίες του τηλεκοντρόλ σας. Είναι πολύ πιο ισχυρές και πρέπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή. Εάν είστε κάτοχος MOD μεταβλητής τάσης που τροφοδοτείται από μπαταρίες 18650 η 20700 αυτός ο οδηγός είναι για σας. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τα βασικά στοιχεία ασφαλείας της μπαταρίας σας και να έχετε υπόψην ότι αυτός δεν είναι ένας οδηγός ασφαλείας για μηχανικά mods.

 

 -Κρατήστε τις μπαταρίες σας σε άριστη κατάσταση.

Βεβαιωθείτε ότι το περίβλημα των μπαταριών σας είναι σε άριστη κατάσταση εάν παρατηρήσετε κάποια σκισμή η αλλοίωση στο περίβλημα το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να το αντικαταστήσετε. Το περίβλημα της μπαταρίας είναι φθηνό και είναι πολύ εύκολο στην τοποθέτηση. Εάν δεν έχετε διαθέσιμο περιτύλιγμα επισκεφτείτε το τοπικό κατάστημα πωλήσης. Τα περισσότερα καταστήματα θα αντικαταστήσουν το περίβλημα και δεν θα χρειαστεί περισσότερο από μερικά λεπτά.

 

-Χρησιμοποιήστε τις σωστές μπαταρίες

 

Ορισμένες μπαταρίες είναι καλύτερες για χαμηλή κατανάλωση ισχύος άλλες είναι καλύτερες για χρήση σε Sub-Ohm για την αγορά των μπαταριών για το MOD σας βεβαιωθείτε ότι οι μπαταρίες έχουν τις κατάλληλες προδιαγραφές και ελέγξτε την σελίδα του κατασκευαστή

-Χρησιμοποιήστε θήκες για τις μπαταρίες σας.

Θήκη μπαταριών τετραπλή

Ποτέ μη βάζετε τις μπαταρίες σας σε τσέπες, τσάντες η σακούλες όταν δεν τις χρησιμοποιείτε αγοράστε θήκες μπαταριών καθώς οι απροστάτευτες μπαταρίες ενδέχεται να βραχυκυκλώσουν όταν έρθουν σε επαφή με μεταλλικά αντικείμενα και αυτό μπορεί να προκαλέσει την εξαγωγή των αερίων της μπαταρίας καθώς και έκρηξη.

 

-Προσοχή στις απομιμήσεις.

Οι πλαστές μπαταρίες είναι δυστυχώς κάτι το οποίο υπάρχει με τις τρεις μεγαλύτερες εταιρείες Sony, Samsung, Panasonic να είναι τα πιο συνηθισμένα θύματα των απομιμήσεων. Αγοράζετε πάντα μπαταρίες από αξιόπιστους πωλητές.

 

-Μην αφήνετε τις μπαταρίες σας να φορτίζουν χωρίς επιτήρηση.

 

Ακόμη και όταν χρησιμοποιείτε φορτιστή η φόρτιση των μπαταριών σας θα πρέπει να γίνεται με επιτήρηση.
Οι φορτιστές μπαταριών είναι  ηλεκτρονικές συσκευές αν και είναι πολύ σπάνιο δεν είναι απίθανο να είναι  ελαττωματικοί.

 

-Χρησιμοποιείτε πάντα φορτιστές

φορτιστης nitecore q4

 

Η φόρτιση των μπαταριών σας απευθείας στο Mod είναι δυνατή με τις περισσότερες συσκευές σήμερα αλλά είναι πάντα πιο ασφαλές να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό φορτιστή μπαταρίας Ένας απλός φορτιστής είναι πολύ οικονομικός και μπορεί να προσφέρει πολύ καλύτερη φόρτιση, δεδομένα και παρακολούθηση της υγείας μπαταρίας.

-Μην αποφορτίζεται πλήρως τις μπαταρίες σας

Εάν είναι δυνατόν προσπαθήστε να μην αποφορτίζεται εντελώς τις μπαταρίες σας οι μπαταρίες ιόντων λιθίου τείνουν να χάνουν τη χωρητικότητά τους όσο περισσότερο τις αφήνετε να αποφορτιστούν.

-Αποφύγετε τις υψηλές θερμοκρασίες

Υψηλές θερμοκρασίες θα μειώσουν το χρόνο ζωής της μπαταρίας σας, ενώ οι ψυχρότερες θερμοκρασίες θα επηρεάσουν τη χωρητικότητα της.Βεβαιωθείτε ότι τις αποθηκεύετε σε δροσερό μέρος μακριά από το φως του ήλιου και μην τις αφήνετε ποτέ αποθηκευμένες σε μέρη όπως το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου σας όπου οι θερμοκρασίες ενδέχεται να ανέβουν επικίνδυνα

-Χρησιμοποιείτε τις μπαταρίες σας σε ζεύγη

Εάν χρησιμοποιείτε ένα MOD που δέχεται περισσότερες από μία μπαταρίες χρησιμοποιήστε πάντα τις ίδιες μπαταρίες κρατήστε τες σε ζευγάρι αυτό θα διασφαλίσει ότι οι μπαταρίες σας θα έχουν τον ίδιο αριθμό φορτίσεων και εκφορτίσεων  και θα ενισχύσει την απόδοση.

 

-Αντικαταστήστε τις παλιές μπαταρίες.

Οι μπαταρίες έχουν συγκεκριμένο αριθμό κύκλων φόρτισης. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου θα αρχίσουν να χάνουν τη χωρητικότητα και τη δύναμή τους όταν χρησιμοποιούνται εκτεταμένα για μεγάλες χρονικές περιόδους εάν αισθανθείτε ότι η μπαταρία σας αποφορτίζεται γρήγορα αντικαταστήστε την.

 

-Ανακυκλώστε τις παλιές μπαταρίες σας.

 

Μία μπαταρία ιόντων λιθίου μπορεί εύκολα να βραχυκυκλώσει στον κάδο απορριμμάτων κάτι που αποτελεί σοβαρό κίνδυνο επιπλέον η ανακύκλωση των μπαταριών είναι καλή για τα περιβάλλον.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.