ΤΑ ΠΙΟ ΚΟΙΝΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΑΡΙΟΙ.

Η απόφαση να σταματήσετε το κάπνισμα είναι ένα μνημειώδες βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Αν σκοπεύετε να το κάνετε με την χρήση ηλεκτρονικου τσιγάρου, μην ξεχνάτε ότι υπάρχει πάντα η πιθανότητα να πάτε προς την λάθος κατεύθυνση.

Παρόλο που οι κατασκευαστές έχουν κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να κάνουν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα απλούστερα και πιο αποτελεσματικά τα τελευταία χρόνια, πάντα υπάρχει χώρος για λάθη από τους νεοεισερχόμενους στο χώρο του ατμίσματος.

Δυστυχώς, αυτό συχνά οδηγεί στην απογοήτευση, προκαλώντας ενδεχομένως τους αρχάριους ατμιστές να εγκαταλείψουν το ηλεκτρονικό τσιγάρο και να πάνε πίσω στα κανονικά τσιγάρα.

Αλλά αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να συμβεί. Εάν προσπαθείτε να κόψετε το κάπνισμα με την χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα παρακάτω κοινά λάθη που κάνουν οι αρχάριοι.

Επιλογή της λανθασμένης συσκευής

Αν ακόμα το σκέφτεστε να ξεκινήσετε το άτμισμα , τότε αυτό το λάθος είναι το πρώτο που πρέπει να αποφύγετε. Όπως και πολλές συσκευές εκεί έξω, έτσι και στο άτμισμα υπάρχουν οι πολύ απλές και οι περίπλοκες συσκευές ατμίσματος.
Οι περισσότεροι νεοεισερχόμενοι στο άτμισμα είναι ικανοί να διαχειριστούν τις περισσότερες συσκευές που κυκλοφορούν, αλλά σίγουρα σε κάθε συσκευή υπάρχει και μια καμπύλη εκμάθησης. Αν δεν είστε και τόσο εξοικειωμένος με την τεχνολογία καλό θα ήταν να ξεκινήσετε με μία πιο απλή συσκευή.

Παρόλο που κάποιες συσκευές για αρχάριους μπορεί να φαίνονται απλές, μπορεί να κρύβουν πολλές περίπλοκες λειτουργίες.
Ωστόσο, χάρη στην ευκολία χρήσης τους, μπορείτε να δοκιμάσετε τα χαρακτηρίστηκα τους χωρίς να ανησυχείτε για το τι μπορεί να προκύψει.

Εξάλλου, υπάρχουν πάρα πολλές συσκευές για όλα τα γούστα. Ας ρίξουμε μια ματιά.

Συσκευές για αρχάριους.

Joyetech Teros

Τα αρχικά πακέτα είναι απλά και αποτελεσματικά. Τα περισσότερα μοντέλα μπορούν να λειτουργούν με το πάτημα ενός κουμπιού. Ορισμένα μοντέλα, όπως το Teros Pod, ανάβουν αυτόματα με την εισπνοή χωρίς να χρειάζεται να πιέσετε κάποιο κουμπί.
Το σημαντικότερο είναι ότι μπορούν να διαχειριστούν μεγαλύτερες ποσότητες νικοτίνης χάρη στα νέα υγρά αναπλήρωσης με άλατα νικοτίνης.

Σε αντίθεση με τις πιο προηγμένες συσκευές τα αρχικά πακέτα έχουν πιο εύκολο γέμισμα και είναι πιο εύκολα στη χρήση. Κάποια έχουν ενσωματωμένη την αντίσταση μαζί με την δεξαμενή οπότε όταν χαλάσει η αντίσταση την αντικαθιστούμε πολύ πιο εύκολα απλά αλλάζοντας όλη τη δεξαμενή.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να ληφθεί υπόψιν είναι ότι οι συσκευές αυτές έχουν πολύ πιο μικρό μέγεθος και είναι πολύ διακριτικές.

Ενδιάμεσες συσκευές.


Εάν έχετε ξεκινήσει ήδη το άτμισμα και νομίζετε ότι ήρθε η ώρα για μια καλύτερη συσκευή τότε υπάρχει η λύση.

Οι ενδιάμεσες συσκευές είναι συσκευές τύπου στυλό αλλά μεγαλύτερες και πιο ισχυρές. Είναι γνωστές ως “Mod tubes” και είναι σαφώς ισχυρότερες από τις συσκευές για αρχάριους. Τις περισσότερες περιπτώσεις αυτές οι συσκευές είναι ικανές να λειτουργούν με αντιστάσεις υπό του ohm.

Χωρίς να είναι περίπλοκές στην χρήση συνδυάζουν την ευκολία με τη απόδοση. Προσφέρουν μεγαλύτερη παραγωγή ατμού και καλύτερη γεύση
θυσιάζοντας όμως την διακριτικότητα.

Ένα άλλο πράγμα που θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν είναι ότι, σε αντίθεση με τις αρχικές συσκευές τα mod tubes χρειάζονται καθαρισμό μιας και δεν μπορούμε να πετάξουμε την δεξαμενή και να βάλουμε άλλη καθώς και αλλαγή της αντίστασης μέσα στη δεξαμενή.

Οι μπαταρίες τους διαρκούν περισσότερο αλλά ο χρόνος φόρτισης είναι μεγαλύτερος.

Η περιεκτικότητα σε νικοτίνη που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι περιορισμένη. Ξεχάστε τα άλατα νικοτίνης καθώς και επίπεδα νικοτίνης πάνω από 12mg/ml.

Mod Box.

Aspire Puxos

Τα mod boxes είναι οι πιο προηγμένες συσκευές. Υπάρχουν αρκετές κατηγορίες mod box στην αγορά.
Το σημαντικό τους πλεονέκτημα σε σχέση με τις άλλες κατηγορίες συσκευών είναι ο έλεγχος. Μπορέιτε να ρυθμίσετε την συσκευή μας
ακριβώς όπως σας βολεύει καθώς και να δείτε όλες τις ρυθμίσεις και τις επιλογές στις οθόνες τους.

Αποτυχία στην αντικατάσταση της αντίστασης.

Η εκμάθηση στην αντικατάσταση την αντίστασης είναι μια κρίσιμη ικανότητα. Κάποιες αρχικές συσκευές απαιτούν να αντικαταστήσετε μόνο την αντίσταση αντί για όλη τη δεξαμενή. Αν χρησιμοποιείτε μια κανονική συσκευή τότε αυτό είναι μια
στάνταρ διαδικασία. Αν η διαδικασία της αντικατάστασης δεν γίνει σωστά τότε μπορεί να οδηγήσει σε άσχημα αποτελέσματα όπως η κακή γεύση του υγρού μας.
Ο σωστός τρόπος αντικατάστασης είναι ο εξής:

1. Τοποθετείτε σωστά την αντίσταση μέσα στη δεξαμενή σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή
2. Ρίχνετε λίγο υγρό τις τρύπες τις αντίστασης εκεί που φαίνεται το βαμβάκι.
3. Γεμίζετε τη δεξαμενή με υγρό.
4. Το αφήνετε 10-15 λεπτά να “ποτίσει” το βαμβάκι με υγρό αναπλήρωσης

Επίσης καλό θα ήταν όταν αλλάζετε γεύσεις να αλλάζετε και αντιστάσεις. Η ανάμιξη των γεύσεων είναι μια διασκεδαστική διαδικασία. Κάποιες γεύσεις όμως δεν ταιριάζουν με κάποιες άλλες. Οπότε μπορείτε εύκολα να κατάστρεψετε την γεύση του καινούριου σας υγρού.

Εάν θέλετε να λαμβάνεται e-mails με αντίστοιχους οδηγούς, προσφορές αλλά και έρευνες για το ηλεκτρονικό τσιγάρο
Εγγραφείτε στο Newsletter μας.


Η επιλογή λάθος ποσότητας νικοτίνης.

Είναι πολύ εύκολο ως αρχάριοι να επιλέξετε λάθος ποσότητα νικοτίνης. Δεν υπάρχει συγκεκριμένο μέτρο σύγκρισης ως προς την επιλογή της. Ο κάθε καπνιστής χρειάζεται και διαφορετική ποσότητα νικοτίνης.
Διαβάστε τον οδηγό μας “Επιλογή νικοτίνης” για να ενημερωθείτε αναλυτικότερα για το θέμα.

Φόρτιση συσκευής.
Είναι συχνό φαινόμενο πολλοί αρχάριοι χρήστες να ξεχνάνε να φορτίζουν την συσκευή τους και να μένουν κατά την διάρκεια της ημέρας χωρίς ηλεκτρονικό τσιγάρο. Φροντίστε να επιλέξετε συσκευή με μπαταρία ικανή να
να αποδώσει με βάση της ανάγκες σας και φορτίζετε την τακτικά ούτως ώστε να μην ξεμείνετε ποτέ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.