Παρά την χημική τους σύσταση , τα υγρά αναπλήρωσης φθείρονται εξίσου το ίδιο με πολλά διατροφικά προιόντα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποθηκεύονται σωστά. Τα υγρά αναπλήρωσης έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής αλλά αν δεν αποθηκευτούν σωστά μπορεί να “χαλάσουν” και να καταστρέψουν την ατμιστική σας εμπειρία. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η PG ( Προπυλενογλυκόλη) είναι μια τεχνητή χημική ουσία η οποία είναι αρκετά ανθεκτική στην αποσύνθεση. Ωστόσο, τόσο η VG (Γλυκερίνη) όσο και η νικοτίνη είναι οργανικές ουσίες, επομένως μπορούν και θα φθαρούν με την πάροδο του χρόνου.

Εάν η VG ή η νικοτίνη φθαρούν, θα το παρατηρήσετε αμέσως. Το υγρό αναπλήρωσης θα αποκτήσει ξινό άρωμα και γεύση. Αυτό έιναι ιδιαίτερα κοινό στις φρουτώδεις γεύσεις. Ευτυχώς η σωστή αποθήκευση είναι εύκολη και θα παρατείνει πραγματικά την ζωή των υγρών αναπλήρωσης σας.

1. Αποφύγετε τη θερμότητα

Τα υγρά αναπλήρωσης δεν συμπαθούν την θερμότητα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να αποθηκεύονται σε δροσερό μέρος. Η θερμότητα επηρεάζει τη μοριακή συμπεριφορά των υγρών μας. Αυτή η αλλαγή συχνά οδηγεί σε αλλοιωμένη γεύση.
Απλά διατηρώντας το υγρό σας σε θερμοκρασία δωματίου θα έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα.

FLAVOURIST AROMAS

 

2. Κρατήστε το υγρό σας μακριά από την έκθεση στον ήλιο και τον αέρα.

Το φώς του ήλιου και ο καθαρός αέρας μπορεί να είναι καλά για την υγεία μας, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και με τα υγρά αναπλήρωσης, ειδικά αυτά που περιέχουν νικοτίνη.
Τόσο ο αέρας όσο και το φως του ήλιου προκαλούν οξείδωση, πράγμα που οδηγεί σε διάσπαση της νικοτίνης μέσα στο υγρό. Ίσως παρατηρήσετε και μια αλλαγή στο χρώμα του υγρού καθώς η νικοτίνη όταν οξειδώνεται γίνεται καφέ.

Αν αυτό σας συμβαίνει με πολλά υγρά και χωρίς να τα εκθέσετε στον ήλιο η στον αέρα μην ανησυχείτε. Ορισμένες γεύσεις όπως ο καφές η κανέλα και ο καπνός τείνουν να σκουραίνουν με την πάροδο του χρόνου.
Κρατήστε τα υγρά αναπλήρωσης σας αποθηκευμένα μέσα σε ένα ντουλάπι η σε κάποιο σκοτεινό κλειστό χώρο.

Εάν θέλετε να λαμβάνεται e-mails με αντίστοιχους οδηγούς, προσφορές αλλά και έρευνες για το ηλεκτρονικό τσιγάρο
Εγγραφείτε στο Newsletter μας.


3. Επιλέξτε το σωστό δοχείο

Τα περισσότερα υγρά αναπλήρωσης έρχονται σε πλαστικό δοχείο ωστόσο κάποια έρχονται και σε γυάλινα. Το πλαστικό ανάλογα την ποιότητα του μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μακροχρόνια αποθήκευση αρκεί να αποφύγετε τη θερμότητα , τον αέρα και το φως. Τα πλαστικά μπουκαλάκια με την ένδειξη PET (polyethylene terepththalate) είναι τα πιο συνήθη στις συσκευασίες υγρού αναπλήρωσης. Οι συσκευασίες που περιέχουν αυτό το πλαστικό τις βρίσκουμε συνήθως σε αναψυκτικά, χυμούς, κέτσαπ και νερό και, σύμφωνα με το American Chemistry Council, μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν εφόσον πλυθούν. Παρόλα αυτά, επειδή αυτές οι πλαστικές συσκευασίες είναι δύσκολο να πλυθούν και μπορεί να απελευθερώσουν επικίνδυνες χημικές ουσίες αν έρθουν σε επαφή με ζέστη (π.χ. τοποθέτηση ζεστού υγρού) χρειάζονται περισσότερες μελέτες για το να καταλήξουμε στο αν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν με ασφάλεια.

Εάν θέλετε μακροχρόνια και σίγουρη αποθήκευση χρησιμοποιήστε γυάλινα μπουκαλάκια. Το γυάλινο μπουκαλάκι δεν αντιδρά με το περιεχόμενο του με τον τρόπο που αντιδρά το πλαστικό.
Επίσης καλύτερα να χρησιμοποιείτε σκούρα γυάλινα μπουκαλάκια καθώς μπορούν να κρατήσουν το ενοχλητικό φως μακριά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.