Ανατροπή του σκηνικού για το άτμισμα στις ΗΠΑ

Σε μια δραματική ανακοίνωση την Παρασκευή το πρωί, ο Επίτροπος του FDA, Δρ. Scott Gottlieb, ανέβαλε την προθεσμία υποβολής αιτήσεων έγκρισης νέων προϊόντων στα ηλεκτρονικα τσιγαρα του PMTA από τον 2018 έως το 2022 και υποσχέθηκε την πλήρη επανεξέταση του καπνού, του καπνίσματος και της νικοτίνης από τον οργανισμό.

Η αναβολή θα επιτρέψει τη συνέχιση των πωλήσεων προϊόντων ατμού που διατίθενται στο εμπόριο για τουλάχιστον άλλα τέσσερα χρόνια, τα οποία θα δώσουν στην βιομηχανία του ατμίσματος αρκετό περιθώριο για να εργαστούν για μια νέα νομοθετική στρατηγική και ενδεχομένως να έχουν κάποια συμβολή στα νέα σχέδια του FDA.

Δείτε το βίντεο εδώ.

Ή διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της ομιλίας εδώ.

Θα παράσχει επίσης στις επιχειρήσεις που ασχολούνται με τα ηλεκτρονικα τσιγαρα– και ειδικά στα καταστήματα ηλεκτρονικου τσιγαρου – την εμπιστοσύνη για επέκταση και επανεπένδυση. Οι επιχειρήσεις μικρού έως μεσαίου μεγέθους ηλεκτρονικου τσιγαρου που αντιπροσωπεύουν την καρδιά του κεντρικού κινήματος έχουν πληγεί από τις ενέργειες του FDA.

Ο Επίτροπος μίλησε πολύ για τη μείωση της κατανάλωσης νικοτίνης στα τσιγάρα. Ο συνδυασμός των τσιγάρων με πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε νικοτίνη (VLNC’s) με τη διαθεσιμότητα υψηλής περιεκτικότητας σε νικοτίνη που θα προσφέρουν το ηλεκτρονικα τσιγαρα μπορεί να είναι ένας έξυπνος τρόπος για να αυξηθούν οι χρήστες στο ηλεκτρονικο τσιγαρο και να μειωθούν η να φθάσουν σε μια ισορροπία οι καπνιστές .

Εδώ είναι μερικές από τις κύριες ανησυχίες των ατμιστών και πώς αντιμετωπίστηκαν:

ΓεύσειςΑρώματα

Το ζήτημα των γεύσεων είναι στο προσκήνιο, αφού είναι το μεγαλύτερο σημερινό
ομιλητικό σημείο του αντι – ατμιστικού λόμπι . «Για να διερευνηθεί περαιτέρω και να
βρεθεί ο καλύτερος τρόπος για την προστασία της δημόσιας υγείας στην εξελισσόμενη
αγορά του καπνού και στα ηλεκτρονικα τσιγαρα , ο οργανισμός θα ζητήσει τη συμβολή
από το κοινό σε μια ποικιλία σημαντικών θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων
των προσεγγίσεων για τη ρύθμιση στις γεύσεις στα ηλεκτρονικα τσιγαρα και στα πούρα,» Λέει το δελτίο τύπου του FDA.

 

Η εστίαση στις γεύσεις του ηλεκτρονικου τσιγαρου θα δημιουργήσει αρκετή ένταση – και είναι λογικό.
Αλλά το δελτίο τύπου του FDA αναφέρει συγκεκριμένα ότι στο θέμα των γεύσεων θα
πρέπει να παρθεί υπόψιν το γεγονός ότι μπορεί να δελεάσουν ανήλικους να δοκιμάσουν
το ηλεκτρονικο τσιγαρο και ίσως να γίνει και ο προθάλαμος για τα κανονικά τσιγαρα ( κάτι που με τα μέχρι στιγμής στατιστικά στοιχεία δεν υφίσταται) αλλά από την άλλη πλευρά
μπορούν να βοηθήσουν κάποιους καπνιστές να στραφούν σε δυνητικά λιγότερο
επιβλαβείς μορφές πρόσληψης της νικοτίνης.»

Προθεσμίες κυκλοφορίας προιόντων

Οι προθεσμίες που έχουν ήδη παρέλθει δεν θα επηρεαστούν. Οι απαιτήσεις ηλικίας για τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου θα παραμείνουν οι ίδιες. Δεν θα επηρεαστούν ούτε κάποιες από τις μελλοντικές προθεσμίες.

Η πρωταρχική αλλαγή είναι η προθεσμία της 8ης Νοεμβρίου 2018 για την υποβολή αιτήσεων έγκρισης νέων προϊόντων (PMTA) για τα προϊόντα που κυκλοφορούν ήδη στην αγορά. Αυτή η ημερομηνία είναι τώρα 8 Αυγούστου 2022.

Πρότυπα προϊόντων στα ηλεκτρονικα τσιγαρα

Μεταξύ των καταγγελιών των ατμιστών και της βιομηχανίας του ηλεκτρονικου τσιγαρου είναι και η έλλειψη κατεύθυνσης για το τι το FDA αναμένει από τους κατασκευαστές. Αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί σύντομα.

“Το FDA σχεδιάζει να εκδώσει θεμελιώδεις κανόνες για να καταστήσει τη διαδικασία αναθεώρησης του προϊόντος πιο αποτελεσματική, προβλέψιμη και διαφανή για τους κατασκευαστές,”, αναφέρει το δελτίο τύπου.

“Μεταξύ άλλων, ο FDA σκοπεύει να εκδώσει κανονισμούς που θα περιγράφει τις πληροφορίες που ο οργανισμός αναμένει να συμπεριληφθούν στις αιτήσεις για προϊόντα καπνού πριν την κυκλοφορία τους (PMTA).

Ο οργανισμός υπόσχεται σύντομα καθοδήγηση σχετικά με τα υποσχόμενα πρότυπα για την αντιμετώπιση “γνωστών κινδύνων” στα προϊόντα ατμού, όπως οι μπαταρίες και τα παιδιά που εκτίθενται σε “υγρή νικοτίνη”.

Είναι αυτή η απάντηση που περιμέναν οι ατμιστές στις ΗΠΑ;

Οι υποστηρικτές του κλάδου η βιομηχανία και οι καταναλωτές έχουν δουλέψει εξαιρετικά σκληρά από τότε που ανακοινώθηκαν οι νέοι κανόνες για τα ηλεκτρονικα τσιγαρα από τον FDA Αυτός είναι ένας πόλεμος που πολεμήθηκε σε πολλά μέτωπα – στο Κογκρέσο και στις νομοθετικές εξουσίες του κράτους, στα δικαστήρια και στα μέσα ενημέρωσης.

Αυτή η ανακοίνωση και οι λεπτομέρειες που έρχονται θα φέρουν ανακούφιση
σε πολλούς ανθρώπους. Αλλά είναι πραγματικά μόνο η αρχή ενός νέου αγώνα.
Οι ατμιστές και οι σύμμαχοί τους πρέπει να κάνουν σοβαρά βήματα για την
αποδοχή τους από το κοινό. Και πρέπει να συμβεί ενώ συνεχίζουν τον αγώνα
για τη διαμόρφωση αυτής της νέας πολιτικής του FDA.

Το σχέδιο Gottlieb επιχειρεί έξυπνα να να τους βολέψει όλους, για να
καταφέρει να κερδίσει από όλες τις πλευρές. Αυτή η στρατηγική συχνά
αποτυγχάνει, επειδή ένα σχέδιο δεν μπορεί να είναι η τέλεια απάντηση για όλους.

Πηγή:Vaping360

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.